onsdag 10 februari 2010

Besök

Jag har precis kommit hem från biblioteket där jag lyssnat på länshemslöjdskonsulenten Carina Olsson. Hon pratade om trasmattor i olika utförande. Sen tar hon fram en matta som Birgitta i Lekvattnet vävt och då hoppade jag till och tänkte att det är ju min vävkompis. Härligt att få nya vänner genom bloggandet och dela intressen. En särskild hälsning till dig Birgitta får det bli idag. Det var även med en lila/gul matta på utställningen. Fotade lite, de röda var Värmlandsbidrag från Väv-08 i Leksand.

5 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Carina har en matta till som jag vävt som är svart/blå. De är med på utställningen av trasmattor som ska gå runt till alla bibliotek i länet. Visst är det intressant att lyssna på Carina. Hon besitter verkligen kunskap om hantverk och slöjd.
Hur gör du för att lägga foton på varandra som du gjort här???
Ha det gott.
Kramis Birgitta

Ulla sa...

Din blåsvarta matta visade Carina innan den på bilden och det var då jag fick fram kameran. Carina är inspirerande och det börjar röra sig i huvudet med nya projekt. Jag använder gratisprogrammet photoscape. Väljer man Bildsida kan man få olika collage.Din mattvarpsrips, vad använder du för sked och hur tätt trär du?

VIKTORIA sa...

Åh, vad jag önskar att jag fick gå på ett föredrag med Carina Olsson. Hon verkar vara en sån inspirationskälla. Tänk om hon kunde turnera till andra län. Kanske hon gör? Roligt med Birgittas mattor. Klart att du ska ge dig på rosengång, men jag ser att du håller på med fina glesripsmattor. Jättefina! Jag är väldigt förtjust i glesrips och gillar en extra dimensionen när trasan lyser igenom. Må så gott,
Viktoria

Patricia sa...

Visst var det intressant att höra om trassmattor,jag önskar jag har kunnat vara med.

en skön kväll
Patricia

Cottage Garden sa...

Lovely rugs Ulla, I especially like the red stripey one. It must have been a very interesting talk by Carina. It must be so nice to meet up with fellow Bloggers!

Jeanne x