måndag 21 juni 2010

Midsommarfika


För ett halvår sedan var det hästar och grisar, nu är det lunchvarianten med smör och ost. Vad passar bättre att starta ledigheten med än lite bak till alla fikastunder som förhoppningsvis väntar. Sitta ute med kaffe och något gott till hör sommaren till tycker jag. När barnen var små brukade jag baka pepparkakorna i början på sommaren och fick lust igen. Receptet var inte kvar men jag hittade det här på receptcentralen och de blev precis som de ska. Synd att det inte är "doftblogg" för det luktar härligt från köket.

5 kommentarer:

Ingela sa...

Mums vad de ser goda ut. Visst är det väl Skåne pepparkakor... då känner man sig som himma!

Gunilla sa...

Nu blir jag riktigt sugen kanske jag skall göra ett bak ochså jag riktigt känner smaken. Mums.

Ha en riktigt fin vistelse i Danmark och revlig Midsommar.

Kramen/Gunilla

Tigris Predikantan sa...

De ser goda ut .. nybakt, mums!
:)

weaveblah sa...

Thank-you for sharing your recipe. I have copied the information but I am having a problem correctly translating one of the ingredients.

Can you give me a translation for "9-10 dl vetemjöl special". Does it mean '9-10 cups of special flour'? If so, what exactly is 'special' flour. Is it plain flour, self-raising flour, or something completely different?

Thanks in anticipation of your help.

weaveblah sa...

Thank-you Ulla. I tried 'googling', but found there are many "Special Flours". I emailed a friend who is a cook, who didn't know either, but an interesting conversation ensued about flour, flour combinations, and levels of gluten in flour. I also referred to my cooking books, but without success. You have solved the mystery. Again, thank-you for sharing your recipe.