söndag 29 augusti 2010

Söndag

Idag tog vi en liten tur för att plocka några av alla kantareller vänner och bekanta påstår står ute i skogen och väntar på att bli hämtade
Titta vad vi fick se! En helt underbar kantarellfri miljö där mossan var så mjuk att det kändes som att gå på moln.
Efter en stund kom vi fram till en liten skogsjö. Jag tror att vi åkte skridskor här i vintras men kom då från ett annat håll.
Jag trodde nästan Tomtebobarnen skulle dyka upp.
Den här skylten upplyste oss om varför det var så orört.
Trots att svampkorgen kom hem lika tom som den åkt hade turen gett mig lite ny kraft och jag satte mig i vävstolen vilket var väldigt längesen. Lite kantarellfärg på trasorna blir nog bra till en höstmatta. Kaffet där ute i skogen smakade bra och när vi kom hem slapp vi rensa.Vilken härlig söndag och tack till Ingelapingela som väckte tanken.

12 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Älskar att gå i sådan skog, för visst är det mysigt? kaffe och vilostund i den trollska skogen ger mig "må-bra-känslor" så et är synd jag inte har så mycket av den sortens skog!

Bonnfrua sa...

Vilken skön dag i skogen! Måste hålla med om att det verkligen ser ut att vara tomtebo-natur och att de ska dyka upp när som.
Lycka till med väven!

Cottage Garden sa...

A wonderful walk Ulla - the moss is remarkable - it looks like a velvet carpet! I can see why you found it so inspiring.

Autumn is definitely just around the corner ... with the promise of fresh woodland walks ... and mushroom picking!

Jeanne
x

Ingelapingela sa...

Hej på dej!

Det märks hur du behövde detta. Ut i skogen och samla nytt syre...

Det blev en härlig stund för er båda mitt i allt detta vackra... fikakorgen blev säkert pricken över i. Visserligen utan svamp men den var ju en "God förevändning" att ut och samla syre till kommande vecka. Tack för att vi fick följa med på tur i dina omgivningar!!!


Fin matta du gör om jag bara kunde få igång min väv. Kanske kan jag ta foto en dag i mitt inlägg och de som är vana att väva kolla vad och om något fattas eller vad det är som inte fungerar på själva väven.

Kvinnan som har haft den tidigare vävde ju vackra mattor på den men så låg den hoppackad en tid innan den kom hit.

Kram Ingela (hem liv design)

Mor Tuta sa...

Verkligen en härlig skogspromenad, synd på svampen bara. Bättre lycka nästa gång.
Du får ju ändå lite kantarellkänsla i vävstolen..

Birigt

Anna sa...

Hjälp så mycket tekniska problem det har varit härute på bonnlandet...äntligen får jag se mossan, nu på hösten saknar jag skogen, mycket. Fast mest er, Freja sa idag att det är tur vi har en mormor som inte alls är gammal och då sken Hanna och Soffan upp och skrek mojmoj och kollade ut genom fönstret efter cykelmormor!

Ingelapingela sa...

Godmorgon Ulla!

Ville bara önska dig en fin dag kanske är det också inom skolans väggar... ja nu är jag ju ledig idag ;-)

Birgitta sa...

Hej! Vilken skön mossa du fann när kantarellerna lekte kurragömma med dej. Mattan är verkligen lik skogens gula guld.
Jag minns nog din fråga sist när förra Vävmagasinet kom, men jag ville vara lite hemligtsfull då. De var hos mej en dag i maj och skrev och fotade. Det har varit på gång länge att de skulle komma hit. Du har säkert sett att jag haft med en del vävar tidigare i tidningen. Jag har också haft med vävar på andra utställningar i utlandet med Vävmagasinet. Det är roligt att de gillar mina alster tycker jag.
Önskar dej en fortsatt bra vecka.
Kramisar Birgitta

Gunilla sa...

Vilka sköna skogsbilder det ger ju lite färginspiration till din höstmatta.
Vi hittade ca. en halv liter trattisar när vi for hem från sommarstället idag.
De smakade riktigt gott , smörstekta på hårt bröd. Mums.

Din matta blir jättefin. Synd att jag har ripsväven i vävstolen än men det lär ta tid innan jag har vävt ut den för jag har ingen inspiration. Men jag får ta mig i kragen och väva ut den snart.
Det går ju snabbt bara jag sätter mig.

Ha det gott
Kramen/Gunilla

Annika sa...

Tack för din fina kommentar. Jag minns att Anna kom med det lysande namnförslaget Gullvad till min figur en gång i tiden och till slut fick den vara med i boken och allt. Hoppas du ska ha roligt med några mönster ur den!

Tigris Predikantan sa...

Älskar att gå på mossan och sjunka ner lite för varje steg... mysigt!
:)

steviewren sa...

The moss covered ground with the single mushroom is so beautiful! I've never seen so much moss in one spot. I would be energized and inspired after a walk in the woods like that myself.