lördag 6 november 2010

Stockholmsresa

Vi har varit lediga några dagar och passade på att åka till huvudstaden. Oj, vad mycket man hinner att uppleva på tre dagar av olika karaktär. Bekväma skor som vi bloggerskor har pratat om så att kraften inte går nedåt är viktigt. Hotell är också ett humörhöjande inslag med lagom lyx. Jag är en frukostmänniska och bor man då på hotell så är det en absolut njutning. I skick från topp till tå så var det bara att bege sig ut i vimlet. Kameran är mobilen av förklarliga skäl.

Det här varuhuset bjuder på det mesta och det vimlade av människor överallt.

En kopp kaffe med något bakverk hör till och det fick bli Vetekatten förstås. Det är en skön miljö att återhämta sig i innan man tar nya tag.  Den här dagen avslutade vi med ett biobesök. Vi såg Susanne Biers Hämnden vilken jag kan rekommendera. I början på veckan var jag på ett föredrag och lyssnade på professor Hans Rosling som på ett suveränt enkelt sätt visar vilka globala frågor som alla behöver ta på allvar och det är naturligtvis miljön. Med det i bakhuvudet, "lyxen" jag själv upplevde så blev filmen extra stark.

Efter biobesöket var det hotellet med filmprat och sköna sängar som väntade. Nästa dag var den stora programpunkten ett besök på Östasiatiska museets utställning av delar från den kinesiska Terrakottaarmen. Biljetter med guidning var inköpta i god tid och det var nog tur. Utställningen är under museet och kulvertarna var den absolut rätta miljön. Vi fick hörlurar eftersom akustiken inte är den bästa och det gjorde att vi fick en timme där vi hörde perfekt allt intressant guiden hade att berätta. Ännu en rekommendation alltså.

 Bilderna är tagna genom glas med mobil men kvaliteten får duga.
Vi avslutade besöket med att åka spårvagn till Bellmansro och Waldemarsudde. Där väntade Rosendals trädgårdscafé och Zornutställningen.
 Det har varit mycket miljöprat ser jag när jag läser vad jag skrivit och här kommer ytterliggare en favorit.
Årstiden spelar ingen roll när man gör sitt besök för det finns alltid något att njuta.
 Här har jag fotat genom fönstret hos prins Eugen , sista segelbåten för året?

Alla vackra blommor i sina krukor stod som vanligt överallt. Nu var det amaryllis som gällde.
Zornutställningen har jag inga foton från för det var enormt trångt och en vakt kom och hämtade en kasse jag hade i handen för det fick man inte ha. Jag vågade med andra ord inte smyga upp kameran. Jag har sparat bilderna inne i huvudet och vi bestämde oss för en tur till Mora i sommar för utställningen gav mersmak.
Oj, vad mycket det blev, nu önskar jag alla en fin Allhelgonahelg!

7 kommentarer:

Patricia sa...

Tack för visa dina underbara bilder då har du haft tre verklig interessante dagar.
jag önska dig en trevlig helg
kram Patricia

Ingelapingela sa...

Så trevligt att få följa med dig på en tur till Kungliga huvudstaden! På tal om kungen hur kan man orka gotta sig så i media. det är något som faktiskt övergår mitt förstånd. Visst borde det finnas viktigare frågor som borde beröra oss mer!... som det här med miljön...

Många spännande platser du besökte och bildkvaliteten duger gott för att man ska bilda sig en uppfattning. Var det en studieresa eller är du också sån som vill se så mycket som möjligt då du är iväg?

Du är duktig på att väva och det är roligt att se vad du gör. Trist att jag inte har fått igång min väv. Men det blir kanske råd någon gång då man minst anar det!

Birgitta sa...

Vad roligt att du delar med dej av ditt Stockholmsbesök.
Önskar dej en fortsatt skön helg.
Kram Birgitta

Mor Tuta sa...

Tack att jag fick "följa" med på din Stockholmsresa. Du verkar haft fina dagar och hotellfrukost, det är allatiders det.
Kram Birgit

Anna sa...

Åh va kul att se bilder från Stockholm, känns som en evighet sen jag var där och ändå är det så bekant. Fint med Terracotta och spännande, jag har läst mycket om dom för länge sen i studielivet.

KRAM

Gunilla sa...

Så himla trevligt ni verkar ha haft det.
Det är så längesedan jag var till huvudstaden så mycket har nog förändrats.
Tack för de fina bilderna av din resa.

Ha en fortsatt fin vecka.

Här har vi minus 7 grader nu i skrivande stund.


Kramen/Gunilla

Birgitta sa...

Hej igen! Jag kan inte väva så nära solven utan har dragit fram lite. Det blir inget skäl där. Som du säkert förstår är jag trött på att väva gardiner, men nu är det bara 10 m kvar. Sedan blir det lite annat nu. Hoppas komma ifatt någon gång. Ska väva lite att ha med på Fårfesten i Kil i mars.
Kramisar till dej.