måndag 21 februari 2011

En härlig långhelg!

Efter en något omtumlande start på vår firarhelg så har allting annat varit perfekt. Vi vaknade på hotell Yngstesonen efter att ha sovit lite längre än vanligt.
Nu var det dags att "göra" Malmö. Jag har en arbetskamrat som brukar köra "kortet" varmt och mitt blev nog lite ljummet.  Tänk att kliva ut och in i affärer och hitta kläder i xs utan problem. Även om det var vinter i luften blev det vår i påsarna minsann.
Kvällen bjöd på hemmamys med honom som vi inte sett sedan jul -härligt!
Lördag var det dags att få sina upplevelsepresenter i Köpenhamn. Sightseeing i konserthuset och Wallmans på kvällen. Allt utföll till största belåtenhet och det var en nöjd jubilar som gick upp ur Citytunneln.
Söndag bjöd på fint väder och Pildamsparken inbjöd till promenad. Kvällen och biobesök kom. Vi såg The King's speech som jag kan rekommendera. Det var både historielektion och en levnadsbeskrivning som gav mycket eftertanke.


Nu sitter vi på tåget som kom i tid och ska ta oss hem till ett snöigt Värmland igen. Det är en mycket nöjd födelsedagsfirare som ser fram emot det nya deceniet.
Ibland ombeds vi på bloggarna att berätta vilka vi är. Så här uppfattar mina arbetskamrater mig;

Har någon sett vår kära arbetskamrat. Liten, nätt kvinna alltid på språng med alla järn i elden. Under senaste tiden har hon genomgått en och annan justering för att om möjligt fortsätta i ett rasande tempo. Underhållet är bästa tänkbara och varje muskel får kontinuerligt sin smörjning. När det gäller kostintaget är det fulländat allt från grape på morgonen till müsli, fil, svartvinbärssylt och surdegsbröd som avslutning på dagen.

säger att kvinnan dragit söderöver för andlig spis i sällskap med jämnårig herre.

Hör av Er om Ni sett något som kan leda fram till en lösning.

Ni behöver inte anmäla något för jag inträder helt självmant i tjänst imorgon.

Jag önskar oss alla en fortsatt fin vecka!

7 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Vilken rolig beskrivning av dej. Och jag ser att du haft en rolig helg och att hotellet Yngstesonen var ett bra hotell.
Önskar dej en fin vecka i snöiga, kalla Värmland.
Kram Birgitta

Mor Tuta sa...

Hoppas du tog dej ändå hem. Härlig helg du fick till sist.Trevlig och härlig beskrivning på din resa.
Ha en bra fortsättning på ditt nya år.
Kram Birgit

Ingelapingela sa...

Hej på dej Ulla!

Ännu mer nyfiken blev man på dig!

Skulle tro att du nu instämmer med ordspråket "Bort bra men hemma bäst"!

Då har du några jobbedagar framför dig innan lov?

En lite dos väv har det blivit idag... men bara liten. Fick ju lite mer vägledning av Gunilla angående trissorna, det var som jag tänkte, de var felplacerade. Fick provisoriskt lösa hur jag binder upp nickepinnarna medan jagförflyttar trissorna. Är inte kurant för jag fick ge upp efter en trissa. Hållare till lattor nu på plats, sen ska de sammanbindas med solvpinnarna (i en bpk utläste jag att de ska luta med 3 cm emot fästet... och sist nedåt. Skulle tro att det är viktigt med höjden. Men jag ser att varpen liksom lutar upp emot den bakre bommen.

Nu är jag trött och har gett upp. Kanske läser jag någon mer sida. Tyade inte följa med ikväll på Charlirundan.

Ha det nu gott min vän!

Anna sa...

Skönt att ni är hemma och härligt med en sån fin helg. Vi väntar lite spänt på morgondagen men det känns som om det kommer blir bra. Snön kommer smälta när du kommer med våren. KRAM

Bonnfrua sa...

SKönt att ni kom hem som ni skulle! :-)
Vilka härliga arbetskamrater som skrivit en sån festlig efterlysning av dig!
Ha det nu riktigt skönt och bra!
Kram

Ingelapingela sa...

Hej Ulla!

Se bara vad fint dotra har skrivit till dig här under kommentarerna. Snön kommer smälta när du kommer med våren. Kan man få bättre betyg?

Du har något att hämta hos mig och det måste kännas härligt att se fram emot en ledig vecka.

Kram Ingela

Polargrevinnan sa...

Jag tackar dina arbetskamrater för beskrivningen av dig. Nu vet jag - tror jag - hur du ser ut och hur du är. Skulle vi träffas så skulle bilden i min hjärna antagligen inte stämma.
Härlig firarhelg du haft, borsett reseäventyret.
Ha det bra.
Kram Viola