lördag 23 juli 2011

Min nya hobby

Det sägs att vi svenskar föredrar lagom. Det gäller inte mig. En väninna sa en gång att har "Ulla dubbelsats" varit i farten och så är det nog. Kameran och hanterandet av den har ju engagerat mig vet ni som tittar in. Mina fotande barn inspirerar och när jag kommer med tusen frågor så fick jag några boktips. Naturligtvis blev jag erbjuden att låna men på orginalspråk och allt det nya jag skulle ta till mig, nja. Jag surfade in på Adlibris och där fanns det förstås och på svenska. Igår kom dyrgriparna och nu ligger dom till sig på skrivbordet för att tas tag i. Jag har kikat förstås och tror att det kommer att bli som "kokböcker", ingen fotokurs utan en hjälp att göra det jag tänkt. Vi får se om det kommer några resultat här på bloggen.
För övrigt njuter jag av mina barn, alla var samlade igår, och det är så härligt att bara sitta och titta och lyssna på dom. Kusinerna hade också en trevlig kväll och språk är inga hinder för barn. Var och en pratar sitt eget och de förstår varandra och leker. En mormor och en farmor i samma person försökte vi bena ut och det gick det med. De yngsta som kallar sin mamma för mor hemma i Danmark löser det i Sverige genom att säga mammamor och vad kan vara bättre än att ha världens bästa mammamor.

Trevlig helg!

4 kommentarer:

Ingela sa...

Hej Ulla "dubbelsats", men som jag förstår rätt är av det lilla formatet ;-)

Det där du berör om att sitta och lyssna och njuta... Det känner jag igen och jag formligen älskar det!!! Det känns ut i fingerspetsarna att man har varit med och format grunden. Men ofta så upplever jag att de har kommit så mycket längre då de använder vår kunskap och erfarenheter och lägger till sin egen... och egentligen det som händer är ju att eftersom vi också formats någonstans ifrån så finns ju även våra förfäder med... HÄRLIG tanke!

Kram Ingela

Birgitta sa...

Ser riktigt roligt ut med alla fina böcker du köpt. Jag har ju photoshop men ingen bruksanvisning.
Idag har jag suttit i vävstolen och är nu 9 m på väg på Aftonrodnad, så jag hoppas bli klar i början av nästa vecka. Sedan blir det ripsmattor till UVS. Jag är ju också med i kypertprojektet och måste väva mina prover dit nu.
Ha en härlig kväll och söndag.
Kram Birgitta

Bonnfrua sa...

Småler när jag ser dina böcker. Den "kokboken" till inställningarna på kameran har jag och den är suverän för att veta inställningarna tex när man ska ta en närbild på en blomma.

PS-boken skulle jag vilja ha men än så länge drar jag i spakakarna och försöker lära mig själv med hjälp av en nätkurs hos moderskeppet.se Det är basicgrunderna för ps och har hjälpt mig mycket!

Hur går det då med macrolins/objektiv??? :-)

En sak till innan jag klickar iväg kommentaren: Du vet väl att det finns massor av fotoutmaningar att vara med i? Jag deltar i en som innebär 365 foton under 2011 på givna teman. Jättekul!!! Och där har jag fått blogg-kontakt med såna som är villiga att dela med sig av tips och instruktioner. För mig har det varit (och är) väldigt lärorikt!

Lycka till!!!

Mor Tuta sa...

Önskar dej lycka till, det är faktiskt riktigt roligt att testa på att fota. Har inte läst mej till så mycket, frågar dotera som är flera steg före mej,jag är lite lat kanske?
Tiden har inte räckt till heller, för tid tar det, men den kanske kommer ikapp mej i höst.
Kram Birgit