söndag 23 maj 2010

Pingst


Pingsten kom om än lite för kort nu för tiden. Det har varit trädgård som gällt. Vi tog en tur till Niklasdam och en underbar liten handelsträdgård. Specialiteten är pelargoner. Förutom fina växter kan man sitta ner en stund och få en kopp kaffe med något till och njuta i den härliga miljön. Kanter har grävts här hemma och krukorna har fått hyresgäster samt lite rensning i växthuset hanns med. Tog en sväng med gräsklipparen det sista idag och det är också roligt i början på säsongen.

5 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Väntar på löning så sommarblommorna kan inhandlas!
:)

Gunilla sa...

Vilken fin rabatt med alla dessa fina tulpaner.
En Tuja på stam är det jag har inhandlat för vi har grävt upp en stor Rosenhallon planta jag började tycka att det var så jobbigt att hålla koll på den.
Så nu har Tujan planterats och två plantor av fyllda Anemoner lite clematis skall dit ochså.
Clematisplantorna har jag köpt från Estland och Anemonerna är inhandlade på Tradera.:o)

Vi har haft runt 18 -19 grader i helgen men det stora abret är att Myggorna har kommit i stor mängd så på med myggmedel för annars blir vi uppätna.
Sommarblommorna får nog vänta in i Juni innan de får komma ut.
Ha det gott
Kramen/Gunilla

Bonnfrua sa...

TAck för hjälp med blomnamn... perenner från anno datsomal (eller hur det nu stavas) i svärmors rabatt... nej jag har inte koll!
:-)
Vilka otroligt roliga, smidiga underlägg du gjort!!! En sån där sak som gör mig glad! Kreativiteten och uppfinningen...

Önskar dig en bra arbetsvecka!

Ingelapingela sa...

Hej Ulla! Ja nu bara njuter man att vandra bland blomster mängder av blomster på torg, i handelsträdgårdar och inte minst i sin egen trädgård med kreativt öga och flitig hand händer provas hela tiden nya ideer.

Visst vill man konservera blomningen som du så finurligt uttryckte det!

Cottage Garden sa...

I love visiting garden centres and nurseries ... and one that specialises in geraniums is even better! I'm looking forward to the Flower and Continental Market in our town at the weekend and will be on the look out for some nice geraniums there.

Lovely mosaic Ulla.

Jeanne
x