måndag 17 maj 2010

Rubjerg Knude

Under Kristi Himmelfärdshelgen har jag varit i Danmark. Det blev lite olika utflykter och en gick till Rubjergs Knude. Fyren som syns på bilden försvinner alltmer i sanden. När vi gjorde ett besök för 5 år sedan var delar av fyrvaktarbostaden kvar men nu syntes bara spår av väggar  i sanden. Utsikten är enastående och värd den branta klättringen i den lösa sanden. Efter fyrbesöket fortsatte vi till Lönstrup där många konsthantverkare håller till. Keramiker, målare, guldsmeder är representerade och en importör av Klässbols linne med butik och galleri. Mat kan man förstås också äta och och valet föll på "biksemad".

5 kommentarer:

Birgitta sa...

Du har varit i Danmark ser jag. Där var det väl också sommar nu.
Gräsklippning gör vi inte hos oss. Vi har nämligen naturtomt här. Och det är skönt. Jag har vävt en 5 m lång matta nu i veckan och ska fålla den i morron och fota. Sedan har jag allt det andra som ska vävas nu. Hade hoppats kunna väva lite nytt till hantverksmässan. Och så håller jag på att sätta ihop en vävresa till Östergötland i augusti. Och det tar också tid.
På torsdag hoppar jag över träningen och tar en tur till Arvika för att lämna gardiner och matta där. Kanske också en tur till Klässbol för inköp av garn.
Ha det gott.
Kramis Birgitta

Cottage Garden sa...

Such a wonderful peaceful place Ulla ... lighthouses are both fascinating and romantic.

Jeanne
x

Gunilla sa...

Danmark är härligt ställe att åka till vi har varit dit för jättemånga år sedan. Vi besökte Legoland och vi var även ner till Skagen.
Men dit ni har varit missade vi.

Hoppas allt är bra med dig.

Här är det varmt och soligt så allt grönskar med rekordfart.

Ha en fin vecka

Kramen/Gunilla

Anna sa...

Blommorna står fint och sommaren har äntligen kommit. Fast basilikan saknar sin dagliga omsorg, nu ses vi snart till vårt första sommarlov vid Vesterhavet!

KRAM

Birgitta sa...

En fortsatt skön pingst önskar jag dej. Roligt att du vill vara med i min utlottning.
Kram Birgitta