torsdag 30 juni 2011

Morgondopp

När jag tittade ut imorse så hade min jordgubbsplanta som fick fara med på semester tagit sig ett morgondopp och var våt om rötterna. Vi har faktiskt skördat några röda roliga avlånga gubbar och gissa vilka som fick dom? Rätt! Barnbarnen så klart och ägarinnan förstås, det smakade bra så nu är det bara att vänta på solen igen.

söndag 26 juni 2011

Blixtvisit

Gomorron!
Kan inte låta bli att visa vem som sprang förbi igår kväll.

torsdag 23 juni 2011

Glad midsommar!

En hälsning från mig och mitt trädgårdsland, imorgon ska vi nog provsmaka!

Trevlig helg på er!

söndag 19 juni 2011

Kökssoffa

 Randigt är svårt att fotografera. Jag hittade precis det randiga tyg jag tittat efter till vår kökssoffa.
 Vädret denna söndag gjorde att det blev sömnad redan dagen efter inköpet.
 Den öppna sidan fick prydas av två rosetter i samma tyg.
För en gångs skull tog jag det lugnt och tänkte så att min ide skulle fungera och det blev som jag planerat utan att behöva sprätta och göra om.


Nu önskar jag alla en skön vecka och ser fram mot min egen ledighet som börjar nästa helg

onsdag 15 juni 2011

Examen


För många år sedan fick jag den här krukan på en skolavslutning och den var fylld med vilda blommor. Jag tycker fortfarande att det är det vackraste man kan se. Idag efter att ha avslutat en joggingrunda så plockade jag blommor. När jag kom hem blev det lite komplettering i trädgården och sedan var det bara att fylla krukan och njuta. På fredag har vi skolavslutning(sen sådan i år) och nu är allt förberett. Jag önskar alla ett trevligt veckoslut vad som än står på agendan.

söndag 12 juni 2011

Välkommen in!

Nu står du och kikar in genom mitt köksfönster. Kliv på vetja så sätter jag på kaffe!

tisdag 7 juni 2011

Bellis

Tusensköna eller Bellis? Jag säger Bellis. Söderut är det ett ogräs i gräsmattorna men inte för mig som bor mitt i Sverige. Kanske någon med gott minne minns mina miniatyrinslag från förra sommaren. Jag faller lätt pladask för små ting och en sån liten söt "prästkrage" får mig lätt på fall. De här växer i Kungsparken i Malmö och fastnade i min mobilkamera.

fredag 3 juni 2011

Turista

Här kommer en hälsning från Malmö. Jag och min lekkamrat sedan 60år tillbaka är på hotell Yngste sonen och firar 120 år sammanlagt. Skåne har visat sig från sin bästa sida och vi har varit turister i dagarna två och besökt sevärdheter som Torson, fikat på Lilla torg och promenerat i Pildamsparken. Idag bar det av till Köpenhamn med tåg från Triangeln och Citytunneln. Det var rena Tokyokänslan när det bara pressades in fler och fler.

Precis som de danska damerna vilade vi benen på Ströget över ett glas vin. Tänk att det fortfarande är så roligt att leka med sin bästa vän. Vi önskar alla andra en lika trevlig helg!