måndag 1 februari 2010

Baksten

Jag har fortsatt min karriär som surdegsbagare. Inspiration får jag från Martins bok och blogg. En baksten har stått på önskelistan ett tag och så kom jag att tänka på stenhuggeriet som ligger en bit från mitt arbete. Jag ringde och förklarade mitt önskemål och gissa om jag var nöjd när jag redan samma dag hade med mig min baksten hem. Hemma väntade en surdeg som jag förberett på morgonen innan jag åkte till jobbet så det var bara att sätta igång. Stenen passade och vi kunde njuta "stenugnsbakat" till kvällen.
                                                      

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Ditt bröd ser jättegott ut. Är det svårt att baka med surdeg?
Ha det gott.
Kramis Birgitta

Ulla sa...

Det är inte svårt men det är lite pyssel första gången man sätter sin sur deg. Jästiden är lite lång men då sköter sig ju degen på egen hand. Martins bok och sida är mun "bibel".

Reading Tea Leaves sa...

I love sour-dough bread. Is it difficult to make?

You may be interested in Annalisa's lovely blog www.atthehob.blogspot.com. Her posts are delicious!

Jeanne x